Inboedel - Inboedel Opkopen - Inboedel Verkopen - Inboedel Taxatie - Inboedel Gratis Ophalen - Woningontruiming - FaillissementsInboedel

Antiek Inboedel Opkopen

Mocht u antiek in uw inboedel hebben dan kunt u met de waardevolle spullen naar een antiekzaak gaan of aanbieden op een veiling. Hoe gaat dat in zijn werk? Hier het antwoord.

Antiekzaak

Wees gerust, u hoeft niet de staande Friese klok het hele land door te slepen op zoek naar iemand die uw inboedel wil opkopen.  In de meeste gevallen kunt u via internet contact opnemen met een antiekzaak.

Natuurlijk kunt u meteen ook langs gaan met het antieke schilderij of dat prachtig geconserveerde servies, maar voordat u die fauteuil uit de barokke periode achter op uw brommer bindt en naar de antiquair tuft  is het beter eerst een paar goede fotos naar hen op te sturen. Het kan namelijk zijn dat de betreffende antiekhandelaar niet gespecialiseerd is in die eikenhouten tafel of dat meubelstuk uit de Renaissance.

Voorbeeld is Antiquair Van Nie uit Amsterdam

Tip:  Heeft u het antiek gerfd en bent u van plan de voorwerpen zelf te houden, vergeet dan niet uw inboedelverzekering op te hogen.

Vervolgens krijgt u vanzelf wel te horen of dit iets voor hun handel is of niet. Als hij een bod doet is het natuurlijk wel voor u de vraag indien u zelf geen verstand heeft van antiek of dit een goed bod is.

Vooral als de inboedel onderdeel van een erfenis is en u ineens wordt geconfronteerd met iets wat misschien wel heel wat waard zou kunnen zijn is het moeilijk zoiets te beoordelen. Door u eerst goed voor te bereiden wat de prijs ongeveer is voor dergelijk antiek dat u wilt verkopen kunt u teleurstelling voorkomen.

Want veelal zal de verkopende partij eerder een veel te hoog bedrag in gedachten hebben dan een te lage prijs. Veilinghuizen zijn de meest voor de hand liggende locaties om uw kennis hieromtrent te vergroten. En daarmee geef ik meteen ook aan wat het alternatief is.

Op veiling aanbieden

Bij een veiling vraag en aanbod komen hier bij elkaar. Dat houdt dus in dat als er veel aanbod is op het moment dat uw (antieke) inboedel wordt aangeboden en er op dat moment weinig opkopers in de zaal zitten u ofwel een erg laag bedrag krijgt ofwel uw antieke spullen weer mee naar huis kunt nemen.

Om dat te voorkomen worden er daarom ook speciale kijkdagen voor potentile kopers georganiseerd. Ook weet de veilingmeester wel  wanneer u de meeste kans van slagen heeft. Men veilt niet alles en als u die route wilt gaan zult u zelf met de antieke inboedel langs moeten komen. Als u niet zeker weet wat de waarde is kunt u dus het beste een veilinghuis dicht bij u in de buurt te uitkiezen.

Veilingkosten

De veilingkosten courtage geheten kunnen per veilinghuis verschillen., maar reken op 25 % courtage van het bedrag waarop het geveilde item op wordt afgehamerd. Dat is dan inclusief BTW.

Tussen Kunst & Kitsch

Als u geen bezwaar heeft om op tv te verschijnen met uw mooie vaas of in het ootje te worden genomen door de presentatrice van het programma Nelleke van der Krogt kunt u het Avro programma Tussen Kunst & Kitsch proberen. Er zijn meer dan 14 deskundigen op die opnamedagen aanwezig zodat u er van op aan kan dat u deskundig en zuivere taxatie van de waarde van uw goed wordt gemaakt. U moet wel natuurlijk uw waardevolle spullen zelf meenemen (heen en terug) en dat kan  misschien bij erg grote zaken als kasten en dressoirs een probleem zijn.

Dit tv programma doet namelijk niet aan veilen zelf - alleen aan taxatie - maar indien van waarde zal u ongetwijfeld ook goed advies kunnen krijgen bij welke veiling of antiekhandelaar u uw antiek kunt aanbieden. Succes bij uw keuze!

Inboedel

Inboedel Opkopen

Inboedel verkopen (zelf doen)

Inboedel Veiling

Inboedel Opslag

Inboedel Taxatie

Inboedel Berekenen - Bereken hoeveel uw inboedel verhuizen kost online

Inboedel Erfenis

Inboedel Gratis

Inboedel Scheiding Pas op voor de fiscus!

Woningontruiming

Inboedelverzekering

Inboedelbeslaglegging

Inboedel Veilen  niet gratis