Inboedel - Inboedel Opkopen - Inboedel Verkopen - Inboedel Taxatie - Inboedel Gratis Ophalen - Woningontruiming - FaillissementsInboedel

Inboedelbeslaglegging

Waar mag de deurwaarder beslag op leggen en wat niet? Hier het antwoord.

Bijna alle meubels, kasten, ook koelkast, vriezer, kleding en schoenen die men niet aanheeft en allerlei andere spullen van welke waarde dan ook mogen worden meegenomen. Zelfs huisdieren zoals uw hond of kat worden vanuit juridisch oogpunt een zaak genoemd en mogen dus ook meegenomen worden. Kan me niet voorstellen dat men dat echt doet, maar het kan dus wel!

Slechts een paar dingen mag u houden van de inboedel:

Geen beslag

Uw bed en het beddengoed mag u houden. Ook de kleren die u draagt en etenswaren indien die niet meer dan een maand proviand vertegenwoordigen voor u en uw gezin. De koelkast mogen ze wel in beslag nemen maar de etenswaren erin worden met rust gelaten.

Ook als u gereedschappen heeft die noodzakelijk zijn om uw werk uit te oefenen bijvoorbeeld als timmerman of loodgieter mogen niet worden meegenomen. Maar dan hebben we het wel gehad.

En als u gehandicapt bent en daarvoor speciale voorzieningen voor u zijn zijn geen onderdeel van de inboedelbeslaglegging.

Bezwaar maken

Ook gerechtelijke deurwaarders hebben de plicht om zich aan bepaalde voorwaarden te voldoen bij het uitoefenen van hun functie.

Mocht u de manier van handelen of het beslag onredelijk vinden dan kunt u proberen hier bezwaar tegen te maken bij de tuchtrechter. Het kan overigens wel een hele tijd duren voordat er een uitspraak volgt.

Reden tot bezwaar

Een deurwaarder mag geen misbruik maken van zijn positie om u onredelijk onder druk te zetten. Voorbeeld: hij mag alleen een inbeslagname via een brief aankondigen als hij daartoe ook een dwangbevel of een vonnis van de rechter heeft.

Ook het aankondigen dat men langskomt om de inboedel weg te halen en vervolgens zonder tegenbericht niet komen opdagen kan voor u als gedupeerde reden zijn om aan de bel hierover te trekken.

Ook mag men niet zomaar uw inboedel in beslag nemen als het bedrag wat men niet heeft betaald heel erg laag is, of zoals men in juridische termen zegt ' buitenproportioneel" zijn.

Als het de overheid is die de opdrachtgever is en zich onheus heeft gedragen dan kunt u ook overwegen om de ombudsman in te schakelen.

Voor uitgebreide informatie zie externe website over Inboedel Beslag

Inboedel

Inboedel Opkopen

Inboedel verkopen (zelf doen)

Inboedel Veiling

Inboedel Opslag

Inboedel Taxatie

Inboedel Berekenen - Bereken hoeveel uw inboedel verhuizen kost online

Inboedel Erfenis

Inboedel Gratis

Woningontruiming

Inboedelverzekering

Faillissementsinboedel

Inboedel Veilen  niet gratis