Inboedel - Inboedel Opkopen - Inboedel Verkopen - Inboedel Taxatie - Inboedel Gratis Ophalen - Woningontruiming - FaillissementsInboedel

Inboedel Erfenis

Bij een erfenis zit ook vaak de complete inboedel bij inbegrepen. Maar hoe verdeel je zoiets als er meerdere erfgenamen zijn? Voordat je het weet heb je ruzie over iets wat achteraf dat helemaal niet waard is.

Ieder maakt een lijstje van wat hij/zij van de inboedel graag wil hebben. Wat je het graagste wil hebben zet je op nummer 1, wat je ook wil hebben maar iets minder zet je op plaats 2, enzovoort.

Daarna ga je elkaars lijstjes bekijken.  Mocht het zo zijn dat ieder van de erfgenamen hetzelfde antieke kastje willen hebben dan probeer je dat met andere spullen te ruilen. Dus stel dat jij de tafel en de stoelen niet wil en de ander wel dan probeer je dat te ruilen met het gewilde object uit de inboedel.

Maar soms kan de geldwaarde van dat antieke meubilair zo groot zijn in verhouding tot de rest van de goederen. Dan kan je kijken of je de anderen daarnaast ook een geldbedrag kan aanbieden of andersom dat degene die het heel erg graag wil hebben jou financieel  hiervoor schadeloos stelt.

Ruzie inboedel

Natuurlijk kan je ook weer ruzie maken over de vraag hoeveel het meubelstuk waard is. Mocht de relatie met de andere familieleden niet soepel verlopen dan kan inboedeltaxatie een oplossing bieden. Als een erfgenaam emotioneel heel erg gehecht is aan dat stukje oud hout kan die persoon het gewoon van de overige familie kopen.  

Opkoper

Ook kan men alles gewoon verkopen op een veiling of via een opkoper van inboedels en de opbrengt ervan onder elkaar verdelen. Dat is eigenlijk de enige en definitieve oplossing als er ruzie onderling uitbreekt over wie wat mag hebben. Er zijn in ieder geval wettelijk gezien geen mogelijkheden voor je om iets specifieks uit de erfenis op te eisen, tenzij uiteraard de erflater (de overledene) een testament heeft laten opstellen waarin een meubelstuk, een horloge of wat dan ook speciaal aan 1 persoon wordt toegekend.

Het is zeker heel goed mogelijk dat de overledene bij leven en welzijn jou dat kastje heeft toegezegd. Als dat echter alleen mondeling is gebeurd wordt dat echt heel erg moeilijk om dat te bewijzen. Zeg maar niet. Zie ook: Inboedelverdeling - Voorkom ruzie

 

Inboedel

Inboedel Opkopen

Inboedel Antiek Opkopen

Inboedel verkopen (zelf doen)

Inboedel Veiling

Inboedel Opslag

Inboedel Taxatie

Inboedel Berekenen - Bereken hoeveel uw inboedel verhuizen kost online

Inboedel Gratis

Woningontruiming

Inboedelverzekering

Faillissementsinboedel

Inboedelbeslaglegging

Inboedel Veilen  niet gratis

Inboedel Verkopen via Winkel? - Used Products koopt tweedehands artikelen die nog in goede staat zijn.