Inboedel - Inboedel Opkopen - Inboedel Verkopen - Inboedel Taxatie - Inboedel Gratis Ophalen - Woningontruiming - FaillissementsInboedel

Inboedel Scheiding

Zowel als u onder gemeenschap van goederen bent getrouwd als onder huwelijkse voorwaarden, indien de verdeling van de inboedel niet gebeurt volgens de regels kan de belastingdienst u nog lelijk opbreken.  Bij gemeenschap van goederen is die verdeling dus 50 % van de waarde van de inboedel.

De fiscus zal alles wat niet volgens de regels is verdeeld als schenking zien en in dat geval kunt u tot wel 40 % worden aangeslagen.

Wat valt onder inboedel

Alle goederen, voorwerpen, artikelen van enige waarde zult u onderling moeten verdelen volgens de dagwaarde van de goederen. Dus van tv tot aan het bankstel, van fiets tot aan auto.

Maar niet alles valt daar onder: dat zijn de zogenaamde verknochte goederen waar de ex-partners emotionele waarde aan toekennen. Voorbeelden: kleding, horloge, fotoboek, gouden ring, dat soort zaken. Ook de (boedel van de) kinderen vallen niet onder de inboedelverdeling.

Hoe inboedel verdelen

Maak een lijst met alle voorwerpen van waarde die in het huis staan minus de verknochte goederen en die van de kinderen.

Bij de verdeling van een deel van de voorwerpen hoeft men geen problemen te verwachten. De prachtige/afschuwelijke cd collectie, dat mooie/vreselijke schilderij, die leuke/verschrikkelijke vaas etc. Wat de 1 mooi vindt zal de ander waarschijnlijk helemaal niets bij hebben en juist blij dat het weg is.

Die verdeling zal zonder problemen kunnen plaatsvinden en met gesloten beurzen,dus zonder dat de 1 geld aan de ander moet betalen. Die dingen kunnen op het lijstje tegen elkaar worden weggestreept. ďIk krijg de droger en jij de wasmachineĒ, noem maar iets. Maar let op: de financiŽle  waarde moet wel gelijk zijn.

Problemen

Praktischer, zo niet noodzakelijker voorwerpen in het leven van beide exen als een laptop of een auto, daar zullen meer problemen over kunnen ontstaan. Als er 1 wasmachine is en beide ex-partners zijn van plan om ook in de toekomst hun kleding te wassen, wie krijgt die dan? En wat is de waarde ervan?

Zeker een auto loopt in de papieren en zal bij toewijzing aan de ene ex-partner aan de ander financiŽle compensatie moeten worden aangeboden. Dan kan die ander niet worden afgescheept met de fiets, in ieder geval niet voor de belastingdienst.

Taxatie

Vaak is bij inboedels van de flinke waarde een taxateur nodig om de exacte dagwaarde te kunnen bepalen. Maar ook: een lederen bankstel mag dan wel een paar duidend euro gekost hebben toen u hem kocht, tweedehands zijn ze veelal slechts een fractie daarvan waard.

 Zelf waarde bepalen

U kunt het ook zelf proberen te taxeren wat de waarde is door te kijken wat voor de tweedehands versies op bekende online marktplaatsen als Marktplaats.nl wordt geboden.

Mochten de verhoudingen tussen u en uw ex erg slecht zijn en de waarde van de inboedel behoorlijk prijzig, ook als het  tweedehands is, dan dunkt mij dat het inschakelen van een taxateur de beste oplossing is om daar geen ruzie over te krijgen, niet met uw ex maar zeker ook niet met de belastingdienst.

Inboedel

Inboedel Opkopen

Inboedel Antiek Opkopen

Inboedel verkopen (zelf doen)

Inboedel Veiling

Inboedel Opslag

Inboedel Taxatie

Inboedel Berekenen - Bereken hoeveel uw inboedel verhuizen kost online

Inboedel Gratis

Woningontruiming

Inboedelverzekering

Faillissementsinboedel

Inboedelbeslaglegging

Inboedel Veilen  niet gratis

Inboedel Verkopen via Winkel? - Used Products koopt tweedehands artikelen die nog in goede staat zijn.