Inboedel - Inboedel Opkopen - Inboedel Verkopen - Inboedel Taxatie - Inboedel Gratis Ophalen - Woningontruiming - FaillissementsInboedel

Inboedel Taxatie

Vooral bij scheiding is het handig om een taxateur in te schakelen, maar ook wanneer er veel antiek te halen valt wilt u goed voorbereidt zijn. Ook wanneer het huisraad wordt verkocht om het geld aan de erfgenamen te geven is het aan te raden om een inboedel taxateur in te schakelen. Dit om ruzie en verwijten te voorkomen dat men misschien te weinig heeft gerekend voor de meubels. Meestal schat men de waarde van de spullen veel te hoog in. Ook als iets antiek is wil dat niet per se zeggen dat het veel waard is.

Kosten taxateur

Ik heb een inboedeltaxateur gezien die een officieel rapport meegeleverd voor afgerond  116 euro. Maar er zijn er ook bij die 350 of zelfs 450 euro rekenen. Natuurlijk kunt u dit ook laten doen door een bedrijf gespecialiseerd in woningontruiming dat u voor de verkoop van de inboedel inschakelt. Dat zal overigens niet goedkoper zijn. Men schakelt dan gewoon een bevriende taxateur in, doet er een paar procent bovenop en stuurt u de rekening.

Online taxeren

Er is ook een website waar u rechtstreeks zelf kunt proberen online uw inboedel te taxeren. Nadeel: u moet zelf invullen wat de nieuwwaarde is van de spullen en wanneer het gekocht is. Vooral bij erfenissen gaat het om voorwerpen die u zelf niet gekocht heeft en dus ook niet weet hoe oud ze zijn en wat de erflater (degene van wie u het gerfd heeft) nieuw voor betaalde.

U kunt het gratis proberen, maar als u er vaker van gebruik wilt maken betaalt u 24,95 euro. Daarvoor moet u ze eerst e-mailen en dan krijgt u een factuur om het voor die periode te kunnen gebruiken. Nogal omslachtig lijkt me.

Hoe taxeren

De taxateur van roerende gebruiksgoederen gebruikt de zogenaamde DIA-methode: Dagwaardeberekening via Indexering en Afschrijving. Klinkt indrukwekkend, maar betekent dat men de tweedehands waarde van het voorwerp berekent aan de hand van de levensduur, de nieuwwaarde en de staat waarin de boedel verkeert. Hoe langer die stoel of dressoir in gebruik is geweest hoe groter de afschrijving.

Mochten er kunstvoorwerpen, sieraden of antiek tussen zitten van enige waarde dan kunt u het beste gebruik maken van gespecialiseerde taxateurs. U kunt die kostbaarheden in dat geval ook laten veilen.

Inboedel

Inboedel Opkopen

Inboedel verkopen (zelf doen)

Inboedel Berekenen - Bereken hoeveel uw inboedel verhuizen kost online

Inboedel Veiling

Inboedel Opslag

Inboedel Erfenis

Inboedel Gratis

Inboedel Scheiding Pas op voor de fiscus!

Oud Goud - Hoeveel levert gouden sieraden op

Woningontruiming

Inboedelverzekering

Faillissementsinboedel

Inboedelbeslaglegging

Inboedel Veilen  niet gratis