Inboedel - Inboedel Opkopen - Inboedel Verkopen - Inboedel Taxatie - Inboedel Gratis Ophalen - Woningontruiming - FaillissementsInboedel

Inboedelveiling

Complete inboedel laten veilen heeft als groot voordeel dat er tijdens de veiling vanzelf een marktwerking plaatsvindt. In de zaal van de veiling zitten naast professionele opkopers van tweedehands spullen ook gewone particulieren die goedkoop meubelen op de kop willen tikken. Hoe meer bieders iets uit uw inboedel willen hebben, hoe meer er wordt geboden. Men gaat dan tegen elkaar opbieden en dat kan mooie prijzen opleveren. Zie ook: Inboedel laten veilen is niet gratis

Er zijn kijkdagen zodat gegadigden van tevoren kunnen aanstrepen waar ze op willen bieden.

Nadeel is wel dat als er maar een paar potentiŰle opkopers zitten die ge´nteresseerd zijn in uw huisraad dit ongunstig voor de prijs zal uitpakken. In dat geval kan men een minimumprijs afspreken met de veilmeester. Vaak wordt het gedaan door notarissen, hoewel men het zelfs ook online kan laten doen maar dan gaat het meestal om inboedel van bedrijven en niet particulieren.

Als particulier mag u dan wel bieden, maar niet zelf uw spullen inbrengen als het gaat om meubels en overige spullen van weinig waarde. Deze grote bedrijven werken doorgaans in opdracht van curatoren, belastingdienst of banken wanneer iemand failliet wordt verklaard. Voorbeeld: BVA auctions

Kostbaarheden zelf laten veilen

Maar wanneer u bijvoorbeeld een mooie muntencollectie heeft die flink wat geld kan opleveren, een echte Karel Appel (met de nadruk op echt) een Friese staande klok of overige waardevolle antieke voorwerpen dan kunt u die apart nemen van de rest van de inboedel en zelf na taxatie laten veilen.

Bij Zuydwalveilingen.nl, gevestigd te Huizen, kunt u wel na afspraak terecht als particulier indien u goud of zilver voorwerpen wil verkopen, inbrengen zoals dat in die kringen heet. Een gewone fiets of een broodtrooster kun t u dus gerust thuislaten. Ook zijn ze ge´nteresseerd in schilderijen indien deze een zekere waarde vertegenwoordigen. Daarbij gaat het om bekende schilders met een gevestigde reputatie. Ook zijn er taxateurs ter plekke om u te helpen de waarde van deze voorwerpen te helpen bepalen.

aldFryslan.nl is nog zo'n veilinghuis waar u terecht kunt met uw gouden sieraden, broches en wat dies meer zij, inclusief taxaties. Wat de naam van hun site al doet vermoeden, ze zitten in Ijlst, Friesland.

Men heeft een mooie video gemaakt waar u goed kunt zien hoe het er zoal aan toegaat, zowel voor de kopende als verkopende partij.

Als dat te ver rijden voor u is, in Hilversum zit het veilingbedrijf Van Spengen die 6 keer per jaar kunst- en antiekveilingen organiseert. En als u aan de andere kant van Nederland zit dan kunt u misschien met uw zilveren soeplepel of kristallen kandelaar naar het Maastrichtse veilinghuis 'Venduhuis Dickhout' afreizen.

U hoeft overigens niet iedere prijs te aanvaarden die voor uw spullen worden geboden. U kunt een minimumprijs afspreken met de veilingmeester waarop mag worden afgehamerd zodat u niet voor een bodemprijs al uw juwelen kwijt bent.

Als u meubels, stereo-installaties, LP's en dergelijke wilt verkopen dan kunt u het volgende doen: Hoewel niet echt een veiling kunt u als particulier op Marktplaats zelf aan de hoogst biedende verkopen. Mocht u denken dat het slechts oude meuk is waar niemand ook maar een cent voor wil geven dan kunt u het ook gratis uw inboedel aanbieden.

Kosten veiling

Als een koper het hoogste bod heeft geboden moet hij of zij ook opgeld betalen bovenop het hamerbedrag. Dat zijn de extra kosten van de veiling. Die worden betaald door de koper.  Die is plus/minus 25%, maar verschilt per veilinghuis. maar ook u als voormalig eigenaar betaalt u onkosten en dat verschilt ook weer per bedrijf hoeveel u hiervoor kwijt bent. Bij Van Spegengen is dat bijvoorbeeld 17,5% inclusief BTW.

De manier waarop zij hun geld verdienen maakt het dus ook aantrekkelijk voor u: de veilingmeester heeft er immers belang bij om een zo hoog mogelijk bod na te streven. Men helpt u al door uw stukken alleen in te brengen bij veilingen waar men voldoende belangstellenden verwacht. Hoe meer bieders, hoe hoger het bedrag is waarvoor er wordt afgehamerd.

Meer informatie over hoe veilingen werken zie: Wikipedia inboedelveiling

Online veiling van faillissementsinboedel Spullen van bedrijven worden hier aangeboden die op de fles zijn gegaan. Voorbeeld: complete inboedel zweefvliegclub wordt geveild. BVA-autctions waar dit plaatsvindt kunnen overigens alleen professionele verkopers terecht.

En om wellicht wat dichter bij veilingen te blijven die meestal wat eerder worden aangetroffen in een gewoon huis: op Interieurveilen.nl wordt een Chesterfield vintage aangeboden voor de prijs van 375 euro, althans dat is het beginbod. Afhankelijk van het aantal ge´nteresseerden  kan dit bod nog oplopen. Maar ook hier werkt men alleen in opdracht van bedrijven.

 

 

Inboedel

Inboedel Opkopen

Inboedel Antiek Opkopen

Inboedel verkopen (zelf doen)

Inboedel Opslag

Inboedel Taxatie

Inboedel Berekenen - Bereken hoeveel uw inboedel verhuizen kost online

Inboedel Erfenis

Inboedel Gratis

Inboedel Scheiding Pas op voor de fiscus!

Woningontruiming

Inboedelverzekering

Faillissementsinboedel

Oud Goud - Hoeveel levert gouden sieraden op

Inboedelbeslaglegging

Inboedel Veilen  niet gratis

Inboedel Verkopen via Winkel? - Used Products koopt tweedehands artikelen die nog in goede staat zijn.

Ik op Google Plus