Inboedel - Inboedel Opkopen - Inboedel Verkopen - Inboedel Taxatie - Inboedel Gratis Ophalen - Woningontruiming - FaillissementsInboedel

Inboedel Verkopen Via Veiling  Niet Gratis

De rekening om uw inboedel te laten veilen kan pittig zijn. Dat kan bijvoorbeeld de heer Bergens uit Noord Holland beamen. Na de dood van zijn moeder wilde hij haar inboedel verkopen op een veiling via een bevriende taxateur.

Hoewel de beëdigde taxateur voor zijn werk zelf geen kosten in rekening bracht – normaal gesproken zal inboedeltaxatie  ook de nodige kosten met zich meebrengen – maar het veilen van de goederen van zijn overleden moeder wel. Althans, de rekening van het veilingbedrijf stuurde de taxateur meteen door aan de opdrachtgever, de heer Bergens.

De man wist niet wat hij zag toen hij na de veiling de rekening kreeg van ruim 1650 euro. Na aftrek hield hij er amper nog 100 euro aan over.

Van tevoren informeren

Les die u hieruit kan trekken: informeer eerst wat de kosten van een veiling zijn en of deze wel opwegen tegenover de opbrengst.  

Op zich hoeft deze meneer niet ontevreden zijn, want als hij de spullen van zijn moeder niet naar de veiling had gebracht had hij dus zelf moeten zorgen dat hij de goederen kwijt zou raken.

Zelf inboedel verkopen?

En zelf de complete inboedel verkopen – hoe doe je dat? Je kan natuurlijk op Marktplaats.nl proberen uw oude spullen te verkopen, maar dat zegt natuurlijk niet dat u daarvoor een goede prijs krijgt, meer nog: het kan zijn dat u het verkleurde bankstel of die rammelende fiets aan de straatstenen niet kwijt kan.

U bent namelijk niet de enige die op het lumineuze idee is gekomen om op deze manier een koper te vinden voor uw tweedehands spullen.

Er zijn natuurlijk wel manieren om de kans om te verkopen op Marktplaats.nl of Tweedehands.nl te vergroten, maar vraagt u zich eerst af of u direct na het overlijden van een dierbare wel zin heeft om eindeloos te gaan leuren met al die meubels en prularia op dit soort online handelsplaatsen?

Leeg opleveren pand

En bovendien is er vaak ook nog dat de woning  ontruimt moet worden voor de nieuwe eigenaar dan wel voor de verhuurder die het pand in de oorspronkelijke staat terug wil hebben. Gaat u dat zelf doen? Ik heb er een beetje ervaring in.

Ik kan me nog de spierpijn herinneren die ik had na het verwijderen van het vastgeplakte tapijt, het loswrikken van de houten panelen en het wit schrobben van het plafond dat door roken van de overleden bewoner een grijzige kleur had gekregen.

Maar u kunt natuurlijk ook zoiets laten doen. Dan kunt u meteen ook de verkoop van de inboedel regelen met het verwijderingbedrijf. En als u geluk heeft kunt u de kosten van het schoon opleveren van het pand wegstrepen tegenover de opbrengst van de tweedehands spullen.

Wanneer wel doen?

Mocht dat laatste voor u geen probleem zijn: Mijn advies is om alleen de verkoop van de inboedel zelf ter hand te nemen als u weet dat u spullen verkoopt goed in de markt liggen – dus snel een koper voor zal worden gevonden.

Een bankstel dat 30 jaar oud is en tot de draad versleten of een kast gemaakt van spaanplaat die de overledene van IKEA heeft gekocht is misschien niet iets waar u gauw een gegadigde voor kan vinden.

Geen veiling

Met alle respect,maar  als u dit soort uitgewoonde meubels verkoopt kunt u zichzelf de moeite besparen om een taxateur te laten komen of het op een veiling aan te bieden. Alternatief:  u kunt de inboedel gratis aanbieden. Dan bent u tenminste die ouwe spullen meteen kwijt.

Als u echter zoiets kan aanbieden als een koelkast van nog geen jaar oud of een antieke dressoir van eikenhout dan zou het wellicht niet moeilijk zijn daar een nieuwe eigenaar voor te vinden. Vooral als de opbrengst van de inhoud van de woning onderdeel is van een erfenis die door meerdere erfgenamen moet worden verdeeld is het raadzaam een bedrijf in te schakelen die dit allemaal - inclusief de taxatie en woningontruiming - voor u kan regelen. Ruzies met erfgenamen die vinden dat ze te weinig hebben gekregen van de (opbrengst van de) erfenis zijn legio.
 

Inboedel

Inboedel verkopen (zelf doen)

Inboedel Veiling

Inboedel Opslag

Inboedel Taxatie

Inboedel Berekenen - Bereken hoeveel uw inboedel verhuizen kost online

Inboedel Erfenis

Inboedel Gratis

Woningontruiming

Inboedelverzekering

Faillissementsinboedel

Inboedelbeslaglegging