Inboedel - Inboedel Opkopen - Inboedel Verkopen - Inboedel Taxatie - Inboedel Gratis Ophalen - Woningontruiming - FaillissementsInboedel

Inboedelverzekering

Je hoeft uiteraard geen inboedelverzekering af te sluiten, maar verstandig is het wel, en niet alleen wanneer je zeer waardevolle spullen in huis hebt.

Waarom? Stel dat je onderkomen onverhoopt afbrand dan moet je alles weer nieuw of tweedehands kopen. Je kunt zelf wat spaargeld daarvoor achter de hand houden, maar je kan zich daar tegen verzekeren.

 
Onlangs door Kassa.nl aandacht besteed aan de wel erg hoge inboedelpremies die in rekening bij de consument worden gebracht. Zie video onder dit artikel. Ook kan de verzekerde veel geld besparen door de verschillende inboedelverzekeringen goed met elkaar te vergelijken.  Op Verzekeringsite.nl wordt een voorbeeld gegeven van een gezin dat voor de goedkoopste inboedelverzekering 120 euro kwijt is en voor de duurste 384. Verschil: 264 per jaar!

Verklaring verschil verzkeringspremies

Uit onderzoek van Moneyview blijkt dat verzekeraars de waarde van uw boedel verschillend taxeren en dat uit zich dus ook weer in verschillende premies die u betaalt. Daarnaast biedt de goedkoopste verzekeraar u alleen een uitgeklede verzekering aan. Advies is om niet alleen naar de premie te kijken, maar ook of uw huisraad wel goed is verzekerd. Dat kan u een hoop ellende besparen.

Tip: veel van de uitgebreide verzekeringen bevatten zaken die je helemaal niet nodig hebt. Er is namelijk ook zoiets als  te veel verzekeren. Vergelijk dus de goedkoopste inboedelverzekeringen met de duurste en kijk wat het verschil is. Is het je die meer dan 200 euro verschil wel waard?

Korting op premie

Korting tot wel 20% kan worden bedongen door uw huis beter te beveiligen tegen inbraak en brand. Het politiekeurmerk Veilig Wonen en een werkende brandalarm kunnen uw premie al flink omlaag brengen. 

Alternatief: U kunt ook een spaarpotje aanleggen die u aanspreekt bij verlies van bijvoorbeeld een camera of portemonnee. Uw huis verzekeren tegen brand is uiteraard een goed idee, maar of u alles van uw inboedel ook wil dekken door de verzekeraar is natuurlijk de vraag. Men keert vaak alleen de dagwaarde uit bij verlies, diefstal of brand.

Inboedelwaardemeter

Om uit te berekenen voor hoeveel u zich moet verzekeren zijn er online verschillende bedrijven waar u dit zelf kan doen. Dat noemt men een inboedelwaardemeter. Voorbeeld is deze site Ook DeltaLLoyd biedt zoiets aan.

Of BerekenHet.nl. Maar je kunt ook naar de site van je bank gaan.

Bij bovenstaande voorbeelden kan je het zelf nagaan voor wat voor een bedrag je moet indekken, maar let wel het zijn geen onafhankelijke websites. Die zijn er namelijk niet.

Studenten

Mocht je studeren kan je vaak je inboedel goedkoper laten verzekeren. Aan te raden zeker als je een nieuwe laptop hebt of een duur mobieltje. Alleen als het toch oude meuk is kan je overwegen zoiets achterwege te laten. Een nieuwprijs krijg je natuurlijk niet voor rammelende spullen uit het jaar prik.

Meer info over dit onderwerp zie ook de website van MijnStudentenLeven.

Waar goedkoopste inboedelverzekering

Om uit te zoeken waar je het goedkoopste uit bent voor je inboedel kan je bij de volgens online aanbieders terecht (ook studenten overigens).

Let op: deze vergelijkingsites zijn ook niet onafhankelijk (onlangs nog een tik op de vingers gekregen van de NMA) dus je doet er goed aan wanneer je besluit een verzekering af te sluiten bij kritisch te kijken of u in uw situatie wel de de de meest voordeligste aanbieding krijgt toegewezen en of u geen uitgeklede inboedelverzekering krijgt aangesmeerd.

Independer.nl is een grote jongen onder de vergelijkingssites. Onafhankelijk zijn is deze site overigens niet. Net als de volgende aanbieders.

Inboedelvergelijken - overzichtelijke pagina waar je zelf ziet bij welke top 9 verzekeringsaanbieders je het goedkoopste uit bent.

Geencentteveel.nl Zegt op hun pagina gecertificeerd zijn door de AFM (Autoriteit Financiele Markten) Nou, fijn. Zolang je maar ook daadwerkelijk geen cent te veel betaald. Aan hun naam zal het in ieder geval niet liggen.

Inboedelpremies vergelijken

Kassa.nl: consument betaalt teveel inboedelpremie. Vergelijken bespaart u een aardige duit:. Hier een stukje uit de uitzending waar men dit onderwerk bespreekt.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Op deze site:

Inboedel

Inboedel Opkopen

Inboedel verkopen (zelf doen)

Inboedel Antiek Opkopen

Inboedel Veiling

Inboedel Opslag

Inboedel Taxatie

Inboedel Berekenen - Bereken hoeveel uw inboedel verhuizen kost online

Inboedel Erfenis

Inboedel Gratis

Woningontruiming

Faillissementsinboedel

Inboedelbeslaglegging

Inboedel Veilen  niet gratis