Inboedel - Inboedel Opkopen - Inboedel Verkopen - Inboedel Taxatie - Inboedel Gratis Ophalen - Woningontruiming - FaillissementsInboedel

Oud Goud Verkopen Hoe krijgt u het hoogste bod

Uitleg over hoeveel u voor uw oud goud kunt krijgen en hoe de prijs wordt getaxeerd door de inkoper.

Voordat u een goudinkoper opzoekt  is het goed te weten hoe men tot die prijs komt zodat u zijn aanbod het beste kunt beoordelen.

Het maakt niet uit of de sieraden beschadigd zijn, omdat de goudkoper alleen kijkt naar het gewicht en het karaat goud, dus hoeveel goud in het sieraad zit. Vergeet overigens niet dat er ook goud in tanden zit mocht u die in de inboedel aantreffen. Gouden tanden (dentaal goud geheten) levert wel een stuk minder op, omdat er allerlei andere metalen in zijn verwerkt die er eerst uit moet worden gehaald.

Oppassen

Het is altijd de moeite waard om naar verschillende goudinkopers te gaan en te vragen hoeveel ze bieden. Dat bleek een tijdje geleden nog eens toen het dagblad AD aan 5 verschillende goudinkopers een zakje gouden spulletjes aanbood. Het hoogste bod per gram goud was 20 euro, de laagste 13 euro. Dat scheelt een behoorlijk slok op een borrel.

Goudprijs

Fluctueert uiteraard met de dag, maar reken ongeveer op 42 euro per gram. Zilver is een stuk goedkoper. Die doet ongeveer 70 cent per gram.( Actuele koers goudprijs). Bij een bod die neerkomt op 20 euro per gram zou de inkoper dus 100% winst maken. Dat klopt niet helemaal.

Het omsmelten van oud goud kost geld. De goudinkoper  verkoopt het weer door aan een omsmelter die er natuurlijk ook wat aan moet verdienen. Daarnaast is er risico van de koper van uw sieraden dat hij een verkeerde inschatting maakt en er toch minder goud eruit kan worden gehaald dan hij dacht.

Karaat

Hoe hoger het karaat hoe meer goud in uw gouden ketting, ring of wat dan ook is verwerkt. De meest voorkomende  zuiverheidgehalte is 14 karaat - 58,3% goud, 18 karaat betekent 75% puur goud en 22 karaat is 91,7%.  24 karaat goud kom je vrijwel nooit voor. Dat is puur goud en veel te kwetsbaar om dit in sieraden te gebruiken. 9 karaat of minder mag wettelijk zelfs geen goud worden genoemd.

Gouden munten

Alleen bij gouden munten zoals de Canadese Maple Leaf en American Eagle is het goudgehalte 99,99%. Nederlandse gouden tientjes hebben 6,05 gram puur goud in zich, 21,6 karaat. Bij deze Nederlandse munten kan er ook een verzamelwaarde zijn afhankelijk van de zeldzaamheid van het gouden tientje.

Om daar een idee van te krijgen over de waarde kunt op Marktplaats een kijkje nemen waar ze geregeld worden aangeboden. Waar u de munten kunt kopen en verkopen vindt u op deze site. Wikipedia geeft meer informatie over gouden-en zilveren tientjes.

Juwelier

U kunt uw oud goud verkopen aan een juwelier, wellicht dat hij nog wat geld zal bieden voor de artistieke waarde van gouden sieraden, maar reken daar niet op. Ook zitten deze inkopers in dure panden die men wil terugverdienen en dus geneigd is een te laag bod uit te brengen, althans u kunt bij iemand die niet op een A-locatie in het winkelcentrum zit wellicht meer vangen. Ik wens u in ieder geval een goed bod toe voor uw oud goud. Succes.

Inboedel Opkopen

Inboedel verkopen (zelf doen)

Inboedel Veiling

Inboedel Opslag

Inboedel Taxatie

Inboedel Berekenen - Bereken hoeveel uw inboedel verhuizen kost online

Inboedel Verdelen Voorkom ruzie met familie

Inboedel Erfenis - Maak lijstje wie wat krijgt

Inboedel Scheiding Pas op voor de fiscus!

Inboedel Gratis

Woningontruiming

Inboedelverzekering

Faillissementsinboedel

Inboedelbeslaglegging

Oud Goud - Hoeveel levert gouden sieraden op

Inboedel Veilen  niet gratis

Inboedel Verkopen via Winkel? - Used Products koopt tweedehands artikelen die nog in goede staat zijn.

Complete inboedel zweefvliegclub wordt geveild

Sitemap